Pangasius zöldségekkel és kapormártással
2013-12-14- Típus: Pangasiusreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 30 perc
A pangasius-halfilét zöldségekkel grilleztem és kapros mártással tálaltam.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet pangasiusfilé
- 1 db poréhagyma
- 3 db krumpli
- 0.5 db citrom
- 3 db csiperkegomba
- 6 db kelbimbó
- vaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 dl tejszín
- 5 szál kapor
- petrezselyem
1. lépés
A pangasius filét kettévágom, ízlés szerint sózom, borsozom.
2. lépés
Facsarunk rá citromot, mellé teszem a póréhagymát, teszek rá vajat.
3. lépés
Egy másik serpenyőben pedig megsütöm, párolom a zöldségeket.
4. lépés
Amíg ezek sülnek, elkészítem a kapormártást tejszínnel és apróra vágott kaporral, sóval, fehér borssal.
5. lépés
A krumplit vajban sütöm.
6. lépés
Tálalok. A tányérra helyezek egy halfilét, köré zöldségeket. A halra öntök kapros mártást, s teszek rá egy kaporlevelet. A krumplikra petrezselyemzöldet rakok. Díszítem egy szelet citrommal.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 155 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
432 kcal -
Zsír
10,8 g -
Koleszterin
23 mg -
Szénhidrát
62,8 g -
Cukor
7,2 g -
Fehérje
26,3 g














