Omlós citromos keksz
2013-10-16- Típus: Linzer, Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy kis omlós citromos keksz recept mindig jól jön, nem árt, ha tarsolyunkban elrejtjük ezt a finomságot, hiszen annyira könnyű, hogy bármikor nekiállhatunk. A citromkrém avagy Lemon curd receptje itt olvasható.
Ezeket szerezd be:
- 250g sima liszt
- 85g porcukor
- 175g szobahőmérsékletű sótlan vaj
- fél citrom reszelt héja
- Máz:
- 175 g porcukor
- 2 evőkanál citromkrém (lemon curd)
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 180°C-ra. A lisztet, a cukrot és a vajat tegyük egy robotgépbe, majd keverjük addig, amíg morzsás állagú egyveleget kapunk. Dolgozzuk tovább, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd gyúrjuk egy nagy labdává.
2. Lépés
Tegyük a tésztát egy lisztezett munkafelületre, deszkára, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra. Szaggassuk ki a tésztát tetszőleges méretű és alakú formákkal – Karácsonykor kiváló a csillag, holdacska, fenyőfa, Valentin-napkor a szívecske stb. Tegyük a kekszeket a sütőpapírra, majd 10 perc alatt süssük készre. Vegyük ki és hűtsük le.
3. Lépés
Tegyük a citromkrémet egy tálba, keverjük el 2 evőkanál forró vízzel, és addig keverjük, amíg sima lesz. Szitáljunk hozzá 175g porcukrot, keverjük össze. Kenjünk meg minden süteményt ezzel a mázzal, majd várjunk pár percig, míg megköt.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
6 252 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
149 kcal -
Zsír
6g -
Szénhidrát
24g -
Fehérje
1g