Diétás gyros

2012-06-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Nem vagyok egyedül azzal, hogy ha azt mondom, hogy a gyros az az étel, amit bármikor meg tudnék enni. :) Most szeretnélek titeket meglepni egy diétás változattal.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Csirkemell
  • 3 db Paradicsom
  • Fél Kígyóuborka
  • 1 Lilahagyma
  • 10 dkg Párolt káposzta
  • 2 dl Joghurt
  • 2 evőkanál Margarin (szívbarát)
  • Gyros fűszerkeverék
  • Görögsaláta fűszerkeverék (pl: tzatziki)
  • Chilikeverék

1. lépés

A csirkemelleket kicsi szeletekre, csíkokra vágjuk, vagy olyanra, amit a kedvenc gyros-os büfénkben szoktak adni. A húst megsózzuk és gyrosos fűszerkeverékkel fűszerezzük. Az utóbbit én nem sajnálom. :) Ha ezzel végeztünk, akkor 15-20 percig pihentetjük, hogy a csirke átvegye az ízeket.

2. lépés

Amíg érlelünk, addig előkészítjük a zöldségeket. A hagymát szeletekre, az uborkát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A szószt sem hagyjuk ki. A joghurthoz körülbelül 1 kávéskanál görögsaláta fűszerkeveréket adjunk és ha csípősen szeretjük, akkor ugyanennyit a chili keverékből is.

3. lépés

A serpenyőben a csirke csíkocskákat margarin alatt megpirítjuk, majd ha ezzel végeztünk, akkor a húsra, zöldségre a fűszerezett joghurtunkat öntjük. Mehet mellé esetleg extraként a kukorica és a kihagyhatatlan sült krumpli is, de akkor a diétánknak  oda… :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 995 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    464 kcal
  • Összes Zsír

    17,8 g
  • Koleszterin

    128 mg
  • Szénhidrát

    24,3 g
  • Cukor

    9,6 g
  • Fehérje

    51,2 g