Olasz rizstorta
2013-04-07- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:40 p
A következő recept liszt nélkül készül, nagyon hasonlít a rizskókhoz. Bátran egészítsük ki bármilyen gyümölccsel, málnával és banánnal is igazán finom!
Ezeket szerezd be:
- 600 ml tej
- 1 citrom leve és héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g rizs
- 3 tojás
- 80 g kristálycukor
- 1 evőkanál rum
- 100 g mazsola (rumba áztatott)
- fahéj
- vaj
1. lépés
Egy vastag fenekű lábasban felforraljuk a tejet a citromhéjjal és egy kis vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a rizst és a lehető legalacsonyabbra állítjuk a hőfokot, hogy a tej ne fusson ki. Folyamatosan kevergetéssel 30-40 perc alatt puhára főzzük a rizst (mintha csak tejberizst készítenénk).
2. lépés
A rizst félretesszük, közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és sütőpapírral bélelünk. A mazsolát egy kis rumba áztatjuk. A tojások sárgáját a rizshez keverjük. Hozzákeverjük a cukrot, egy citrom levét, a rumot.
3. lépés
Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a rizses keverékhez. Óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Legvégül beleforgatjuk a mazsolát (és itt igény szerint más gyümölcsöt is adhatunk hozzá).
4. lépés
A tésztát a formába öntjük, elegyengetjük, majd 30 percig sütjük. A tortát hagyjuk kihűlni a formában, majd letakarva a hűtőbe tesszük. Pár óra vagy akár egy éjszaka múlva elővesszük és gyümölcsszósszal vagy fahéjjal leszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
9 597 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
365 kcal -
Zsír
20g -
Szénhidrát
38,3g -
Fehérje
11,4g