Narancsos rizsfelfújt áfonyával

2014-06-06
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Így készül egy varázslatos rizsfelfújt recept ManoChef konyhájában.

Ezeket szerezd be:

  • 40-50dkg rizs
  • 25dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 10dkg mazsola
  • 1 db narancs
  • 1 liter tej
  • 2-4dl víz
  • Áfonya:
  • 1 csésze barna cukor
  • 1 csésze víz
  • 2 evőkanál házi lekvár
  • 1 csésze áfonya

1. Lépés

A rizst cukros tejben és vízben megfőztem, amit még vaníliás cukorral ízesítettem. Ha már „majdnem” megfőtt,( ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag puha a rizs,és már csak egy kevés folyadékot képes felszívni), hozzáadtam a mazsolát, félretettem hűlni.

2. Lépés

4 tojást kettéválasztottam, a fehérjéből kemény habot vertem. A sárgához adtam egy nagyobb narancs levét és reszelt héját.

3. Lépés

Amikor a rizs meghűlt, hozzákevertem a narancsos tojássárgákat, majd óvatosan a fehérjehabot is. Vajazott, morzsázott formába töltöttem, majd közepes hőfokon készre sütöttem. Vastagságtól függően a sütés 40-50 perc, de akár az 1 órát is meghaladhatja, ha a forma magas.

4. Lépés

Leértékelve (de nem a minősége miatt) sikerült vennem friss áfonyát, amit cukorszirupban „főzve”, adtam mellé:
1 csésze barna cukor, 1 csésze víz – ebből cukorszirupot főztem, hozzáadtam 2 evőkanál házi lekvárt.

5. Lépés

Simára keverve felfőztem, majd hűlni hagytam néhány percre. A végén beledobtam a megmosott, lecsepegtetett áfonyaszemeket. Kész!

Ha tiszteled az embert és az ételt, szakács vagy!

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 713 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű Rizsfelfújt

  • Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

  • Olasz rizstorta

  • Rizskók baracklekvárral (Rizscoch)

  • Mézes-almás rizsfelfújt recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    783 kcal
  • Zsír

    7.2g
  • Szénhidrát

    167.2g
  • Fehérje

    16.3g
  • Koleszterin

    123mg
  • Cukor

    93.2g