Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral
2013-11-16- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:15 p
Ez egy kicsit macerás, de megéri, mert az eredmény egy nagyon finom rizskoch lesz.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg rizs
- 2 tojás
- 0,5 liter tej
- citromhéj
- 1 evőkanál cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- mazsola
- rum
- baracklekvár
1. lépés
A mazsolát beáztatom a rumba.
A rizst a tejjel, a reszelt citromhéjjal, a cukorral,a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.
2. lépés
Közben kikeverem a tojások sárgáját egy kis cukorral és amikor már megfőtt a rizs, hozzákeverem a rizses masszához.
3. lépés
A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan hozzáforgatom a többi hozzávalóhoz. A masszát beleöntöm egy kicsi tortaformába, s 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Mikor kihűlt, kiveszem a formából, felszeletelem, s baracklekvárral tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 312 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
407 kcal -
Zsír
5.4g -
Szénhidrát
79.4g -
Fehérje
11.7g