Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

2013-11-16
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:15 p

Ez egy kicsit macerás, de megéri, mert az eredmény egy nagyon finom rizskoch lesz.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg rizs
  • 2 tojás
  • 0,5 liter tej
  • citromhéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • mazsola
  • rum
  • baracklekvár

1. lépés

A mazsolát beáztatom a rumba.
A rizst a tejjel, a reszelt citromhéjjal, a cukorral,a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.

2. lépés

Közben kikeverem a tojások sárgáját egy kis cukorral és amikor már megfőtt a rizs, hozzákeverem a rizses masszához.

3. lépés

A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan hozzáforgatom a többi hozzávalóhoz. A masszát beleöntöm egy kicsi tortaformába, s 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Mikor kihűlt, kiveszem a formából, felszeletelem, s baracklekvárral tálalom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 199 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos rizsfelfújt áfonyával

  • Egyszerű Rizsfelfújt

  • Olasz rizstorta

  • Rizskók baracklekvárral (Rizscoch)

  • Mézes-almás rizsfelfújt recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    407 kcal
  • Zsír

    5.4g
  • Szénhidrát

    79.4g
  • Fehérje

    11.7g