Nyár végi töltött görögdinnye

2013-01-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A barátomék meghívtak sütögetésre. Kaja után, desszertként ezt a meglepetést kaptam. Valami isteni finom volt!

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb Görögdinnye
  • Vegyes gyümölcsök (őszibarack, szőlő, körte stb.)
  • 1 evőkanál Méz
  • 0,5 dl Meggylé
  • 1 evőkanál Citromlé
  • Néhány csepp Rumaroma

1. lépés

A görögdinnyét kettévágjuk, majd egy kisebb kanál (fagylaltszedő, karalébávájó még jobb) segítségével kis gömbökben kivájjuk a dinnye belsejét és egy tálba tesszük. (Ha esetleg olyan bénák vagytok, mint én, akkor csak simán kockázzátok össze a dinnyét.) A gyümölcsöket kimagozzuk, összevágjuk tetszés szerint és szintén a tálba tesszük a dinnyegömbök mellé.

2. lépés

Előkapunk egy kis tálat, amiben a rumaromát, mézet, meggylevet és a citromlevet összekeverjük. Ezt az öntetet ráöntjük a gyümölcsökre, jól átforgatjuk, majd az egészet visszaöntjük a dinnye belsejébe. Jó pár órára betesszük a hűtőbe a jobb ízek kedvéért és csak akkor vesszük ki, ha már azonnal fogyasztjuk is.

Tipp: Látványosságként cikk-cakkosan vágjuk be a görögdinnyét!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 973 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    714 kcal
  • Összes Zsír

    3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    177,6 g
  • Cukor

    139,9 g
  • Fehérje

    11,3 g