Nyár végi töltött görögdinnye
2013-01-14- Típus: Gyümölcsnap, Gyümölcsös desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
A barátomék meghívtak sütögetésre. Kaja után, desszertként ezt a meglepetést kaptam. Valami isteni finom volt!
Ezeket szerezd be:
- 1 db kisebb Görögdinnye
- Vegyes gyümölcsök (őszibarack, szőlő, körte stb.)
- 1 evőkanál Méz
- 0,5 dl Meggylé
- 1 evőkanál Citromlé
- Néhány csepp Rumaroma
1. lépés
A görögdinnyét kettévágjuk, majd egy kisebb kanál (fagylaltszedő, karalébávájó még jobb) segítségével kis gömbökben kivájjuk a dinnye belsejét és egy tálba tesszük. (Ha esetleg olyan bénák vagytok, mint én, akkor csak simán kockázzátok össze a dinnyét.) A gyümölcsöket kimagozzuk, összevágjuk tetszés szerint és szintén a tálba tesszük a dinnyegömbök mellé.
2. lépés
Előkapunk egy kis tálat, amiben a rumaromát, mézet, meggylevet és a citromlevet összekeverjük. Ezt az öntetet ráöntjük a gyümölcsökre, jól átforgatjuk, majd az egészet visszaöntjük a dinnye belsejébe. Jó pár órára betesszük a hűtőbe a jobb ízek kedvéért és csak akkor vesszük ki, ha már azonnal fogyasztjuk is.
Tipp: Látványosságként cikk-cakkosan vágjuk be a görögdinnyét!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 973 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
714 kcal -
Összes Zsír
3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
177,6 g -
Cukor
139,9 g -
Fehérje
11,3 g