Eperhab recept
2018-02-18- Típus: Gyümölcsös desszert
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Egy tökéletes eperhab recept mindig jó, hogyha a tarsolyunkban van. Bármikor finom vendégváróval lephetjük meg a vendégeinket.
Ezeket szerezd be:
- 250 g eper
- 2 dl habtejszín
- 100 g cukor
- 2 db tojásfehérje
- 0.5 citromból nyert citromlé
- 1 csipet só
1. lépés
Az epret megmossuk, papírtörlővel letörölgetjük, majd kicsumázzuk, a nem túl szép darabokat kidobjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, majd habosra turmixoljuk.
2. lépés
A csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk az eperturmixhoz. Ezután felverjük a tejszínt, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az eperkrémhez.
3. lépés
Mutatós poharakba töltjük (kb. 6 db jön ki belőle), és 3-4 óra hosszáig hűtőben tároljuk. Tálaláskor fújhatunk rá tejszínhabot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 688 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
178,38 kcal -
Zsír
10,13 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
21,39 g -
Cukor
20,05 g -
Fehérje
2,08 g