Meggyes tejpite recept
2012-04-02- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Kislánykori nagy kedvenc a nagymama konyhájából, eredeti recept alapján. Biztosan mindenki emlékszik arra az időszakra, mikor a nagyszülő a finom tejpitével várt minket.
Ezeket szerezd be:
- 70 g kristálycukor
- 20 g porcukor
- 3 db tojás
- 1 csomag vanília
- ½ csésze liszt
- ½ csésze búzadara
- 4 dl tej
- 3 dl tejszín
- magozott meggy (befőtt is lehet)
Elkészítés
1. A sütőt 180 ° C-ra melegítjük. Egy közepes tepsit kivajazunk és kilisztezünk, a meggyeket megmossuk és beleforgatjuk őket egy kis búzadarába, ami felszívja a fölösleges nedvességet, ha befőttet használnánk.
2. A tojásokat habverővel elkezdjük habosra verni, mikor már nagyjából kezd fehérré habosodni, hozzáadunk egy csipetnyi sót, beleszúrjuk a kétféle cukrot és a vaníliát. Egészen habosra keverjük, körülbelül 10 percig.
3. Ezután alacsony fokozaton hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Még további 2 percig keverjük. Ezután kézi habverővel hozzákeverjük a lisztet és a búzadarát több részletben, ügyelve, hogy csomómentesre keverjük!
4. A tepsibe adagoljuk a kész tésztánkat, majd 180° C-on arany barnára sütjük. Kihűlés után porcukrozzuk, és vanília fagylalttal tálalhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 855 megtekintés