Meggyes tejpite recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Kislánykori nagy kedvenc a nagymama konyhájából, eredeti recept alapján. Biztosan mindenki emlékszik arra az időszakra, mikor a nagyszülő a finom tejpitével várt minket.

Ezeket szerezd be:

  • 70 g kristálycukor
  • 20 g porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vanília
  • ½ csésze liszt
  • ½ csésze búzadara
  • 4 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • magozott meggy (befőtt is lehet)

Elkészítés

1. A sütőt 180 ° C-ra melegítjük. Egy közepes tepsit kivajazunk és kilisztezünk, a meggyeket megmossuk és beleforgatjuk őket egy kis búzadarába, ami felszívja a fölösleges nedvességet, ha befőttet használnánk.

2. A tojásokat habverővel elkezdjük habosra verni, mikor már nagyjából kezd fehérré habosodni, hozzáadunk egy csipetnyi sót, beleszúrjuk a kétféle cukrot és a vaníliát. Egészen habosra keverjük, körülbelül 10 percig.

3. Ezután alacsony fokozaton hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Még további 2 percig keverjük. Ezután kézi habverővel hozzákeverjük a lisztet és a búzadarát több részletben, ügyelve, hogy csomómentesre keverjük!

4. A tepsibe adagoljuk a kész tésztánkat, majd 180° C-on arany barnára sütjük. Kihűlés után porcukrozzuk, és vanília fagylalttal tálalhatjuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 855 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite