Körtés galette
2013-04-23- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Még mindig tombol nálam a körte mánia. Ezúttal egy galette recept készült.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 230g liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- csipet só
- 140g hideg vaj
- 1 tojás
- Töltelék:
- 5 körte
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál liszt
- porcukor
1. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót. Adjuk hozzá az apróra vágott vajat, és morzsoljuk össze a tésztát. Adjuk hozzá a tojást és gyorsan összegyúrjuk a tésztát. Helyezzük 30-40 percig a hűtőbe.
2. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Töltelék:
Hámozzuk meg a körtéket, távolítsuk el a magját és vágjuk darabokra, cikkekre. Szórjunk rá evőkanál cukrot, a fahéjat, 1 evőkanál lisztet, és keverjük össze.
3. Lépés
Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán, aminek átmérője legyen 35cm. A közepén rajzoljunk egy kört a tésztába, az átmérője legyen 26cm. Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Rendezzük el a körtét e belső kör közepére, majd a tésztát hajtsuk fel a közepre felé.
4. Lépés
Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 45-50 percig, vagy amíg szépen aranybarnára sül a széle. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 916 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
457 kcal -
Zsír
20.3g -
Szénhidrát
66g -
Fehérje
5.9g