Medvehagymás paraszt rakott krumpli
2015-05-05- Típus: Rakott krumpli receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.
Ezeket szerezd be:
- 1 csokor medvehagyma
- 10 db nagyobb burgonya
- 4 db főtt tojás
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg csípős parasztkolbász
- 2 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 85 dkg tejföl
- 2 db tojás
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 10 dkg trappista sajt
- 2 tk zsemlemorzsa
- 1 ek vaj
- 1 ek napraforgó olaj
- 0.5 dl tej
- 5 szál petrezselyem
- chiliszósz (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplikat és a tojásokat megfőzöm, majd megpucolom.
2. Lépés
Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát, rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd megint kolbász. Közben fűszerezek. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom. Meglocsolom olajjal, fűszerezek.
3. Lépés
A serpenyőt beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszelem a sajtot.
4. Lépés
30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot, visszateszem a sütőbe.
5. Lépés
A kertben szedek petrezselymet, összevágom.
6. Lépés
10 perc után átváltok grillfokozatra (200 °C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.
7. Lépés
Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 345 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1271 kcal -
Zsír
82,7 g -
Koleszterin
419 mg -
Szénhidrát
93 mg -
Cukor
7,7 g -
Fehérje
43,6 g