Medvehagyma-főzelék zöldségesen
2017-02-16- Típus: Különleges főzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezúttal egy főzelék készült medvehagymából.
Ezeket szerezd be:
- 1 csokor Medvehagyma
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 közepes db Sárgarépa
- 1 közepes db Fehérrépa
- 1 db Újhagyma (zöldjével)
- 0.5 csokor Petrezselyem
- 1 nagy db Krumpli
- 2 db Chilipaprika
- 1 db Leveskocka (füstölt ízű)
- 1 ek Olívaolaj
- 1 ek Vaj
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 dl Tejföl
- 2 ek Liszt
- 5 dl Víz
1. lépés
A hagymát és a fokhagymát darabolom, a krumplit kockára vágom, a többi zöldséget felvágom.
2. lépés
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, ebben megpirítom a hagymát, majd a medvehagyma kivételével beleteszem a zöldségeket, felöntöm vízzel. Fűszerezem.
3. lépés
Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beleteszem a medvehagymát is.
4. lépés
Néhány perccel később a lisztes tejföllel behabarom a főzeléket.
5. lépés
Tálaláskor szedek egy tányérba a főzelékből, díszítem medvehagyma-virágokkal és chilipaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 117 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
588,9 kcal -
Zsír
31,6 g -
Koleszterin
52,8 mg -
Szénhidrát
70,2 g -
Cukor
20,7 g -
Fehérje
11,3 g