Narancsos sütőtökfőzelék camemberttel és pekándióval
2016-04-15- Típus: Különleges főzelékek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Sütőtökkrémlevest már sokat tettem fel, de főzeléket még nem. Jöjjön akkor most egy érdekes párosítás.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kisebb sütőtök
- 2 db krumpli
- 2 db narancs
- 1 ek cukor
- 1 tk olívaolaj
- 1 db húsleveskocka
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 db chilipaprika
- 4 dl víz
- 1 teáskanál tökmagolaj
- 10 dkg camembert sajt
- 6 db pekándió
1. lépés
A tököt megpucolom, magjait eltávolítom, kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, s a sütőben megsütöm.
2. lépés
Közben a felkockázott krumplikat megfőzöm.
3. lépés
A narancsokat megpucolom, a héját felkockázom, a húst gerezdekre szedem. Egy serpenyőben cukron a narancsokat és a héjat megkaramellizálom. Hat gerezd narancsot félreteszek.
4. lépés
A sült tököket, a krumplit és a narancsokat egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, s rámorzsolom a leveskockát. Rövid ideig főzöm, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt. Felforralom, majd botmixerrel összekeverem.
5. lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, középre egy chilit teszek, köré narancs gerezdeket, feldarabolt camembert sajtot, pekándiót és locsolok rá tökmagolajat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 134 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
673 kcal -
Zsír
32,7 g -
Koleszterin
54 mg -
Szénhidrát
79,1 g -
Cukor
34,5 g -
Fehérje
21,4 g