Mascarpone házilag

2014-07-23
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5:0 p

Ha túl drágának gondolod a boltban kapható mascarpone-t, akkor készítsd el házilag! Az így kapott mascarpone felhasználása megegyezik a boltban vásárolttal. Készülhet édesen süteményekhez vagy sósan, friss zöld fűszerekkel(rozmaring, bazsalikom stb.) különböző szendvics krémek alapjaként. Kelt tésztákat tölteni is kiváló!

Ebből a mennyiségből 250 g krémet kapunk.

Ezeket szerezd be:

  • 450 g tejföl
  • 450 g natúr joghurt

1. lépés

Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és egy textilbe töltjük. A textil sarkait összekötjük. Egy kis méretű fogasra helyezzük a kis batyunkat, alá pedig egy tálat teszünk, melybe zavartalanul csepeghetett a savó.

2. lépés

Ez a folyamat, 4-6 óra hosszat mindenképpen igényel, hogy végül elérjük a kívánt savómentességet jelentő állapotot. Ha úgy alakul, hogy este felé állunk neki, akkor hűtőbe tároljuk, így szűrőre és egy magasabb edényre is szükség lehet. Mikor elkészült, csak tálba borítjuk és használhatjuk is.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: ,

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

14 078 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    206 kcal
  • Zsír

    18.2g
  • Koleszterin

    43mg
  • Szénhidrát

    6.7g
  • Cukor

    3.6g
  • Fehérje

    5g

Kommentek