Mascarpone házilag
2014-07-23- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5:0 p
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5:0 p
Ha túl drágának gondolod a boltban kapható mascarpone-t, akkor készítsd el házilag! Az így kapott mascarpone felhasználása megegyezik a boltban vásárolttal. Készülhet édesen süteményekhez vagy sósan, friss zöld fűszerekkel(rozmaring, bazsalikom stb.) különböző szendvics krémek alapjaként. Kelt tésztákat tölteni is kiváló!
Ebből a mennyiségből 250 g krémet kapunk.
Ezeket szerezd be:
- 450 g tejföl
- 450 g natúr joghurt
1. lépés
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és egy textilbe töltjük. A textil sarkait összekötjük. Egy kis méretű fogasra helyezzük a kis batyunkat, alá pedig egy tálat teszünk, melybe zavartalanul csepeghetett a savó.
2. lépés
Ez a folyamat, 4-6 óra hosszat mindenképpen igényel, hogy végül elérjük a kívánt savómentességet jelentő állapotot. Ha úgy alakul, hogy este felé állunk neki, akkor hűtőbe tároljuk, így szűrőre és egy magasabb edényre is szükség lehet. Mikor elkészült, csak tálba borítjuk és használhatjuk is.
Értékelések
(4.3 / 5)
8 személy értékelt
14 078 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
206 kcal -
Zsír
18.2g -
Koleszterin
43mg -
Szénhidrát
6.7g -
Cukor
3.6g -
Fehérje
5g