Linzer karika

2013-11-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Kicsit változtattam a tészta közepén, így is nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka liszt
  • 20 deka margarin
  • 15 deka cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1csg sütőpor
  • fondant
  • baracklekvár
  • darált dió

1. Lépés

A tészta alapanyagokat összegyúrom, vékonyra kinyújtom és linzer kiszúróval kiszaggatom. A felső lapot tojással megkenem, és darált dióba vagy mandulába forgatom.

2. Lépés

Sütőbe teszem, aranyszínűre sütöm. Amikor kisültek kettőt sárgabarack lekvárral összeragasztom, porcukrozom és folyékony fondant főztem a kis lukakba.
A porcukrot a vízzel és a színezékkel kikevertem kicsit pár pillanatot melegítettem és a rózsák közepébe tettem.

 

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 776 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    757 kcal
  • Zsír

    34.4g
  • Szénhidrát

    101.5g
  • Fehérje

    11.8g
  • Koleszterin

    70mg
  • Cukor

    33.7g