Limoncellos tiramisu kakaóval és mandulával

2014-01-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A klasszikus olasz desszert egy finom változata.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 csomag babapiskota
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 1 tk porcukor
  • kevés tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 cl limoncello
  • kakaó (ízlés szerint)
  • mandula (ízlés szerint)

1. Lépés

A citrom és narancs héjából reszelek egy keveset. A citromot és a narancsot kifacsarom, a levet kevés porcukorral és a limoncelloval összekeverem. A mascarponéhoz öntök kevés tejet, adok hozzá vaníliás cukrot, s krémszerűvé keverem, szórok rá citrom- és narancshéjat.

2. Lépés

A piskótákat egy hosszúkás edénybe teszem. Locsolok rá citrom-, és narancslevet, kenek rá krémet, majd egy újabb sor piskótával a folyamatot megismétlem. A végén szórok rá kakaót és mandulát.

Beteszem a hűtőbe legalább 2 órára.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 851 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

  • Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu

  • Birsalmás tiramisu

  • Tiramisu Henitől

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    350 kcal
  • Zsír

    6.3g
  • Szénhidrát

    61.1g
  • Fehérje

    8.6g
  • Koleszterin

    8.6g
  • Cukor

    33.3g