Limoncellos tiramisu kakaóval és mandulával
2014-01-23- Típus: Tiramisu receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
A klasszikus olasz desszert egy finom változata.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 csomag babapiskota
- 10 dkg mascarpone
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 1 tk porcukor
- kevés tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 cl limoncello
- kakaó (ízlés szerint)
- mandula (ízlés szerint)
1. Lépés
A citrom és narancs héjából reszelek egy keveset. A citromot és a narancsot kifacsarom, a levet kevés porcukorral és a limoncelloval összekeverem. A mascarponéhoz öntök kevés tejet, adok hozzá vaníliás cukrot, s krémszerűvé keverem, szórok rá citrom- és narancshéjat.
2. Lépés
A piskótákat egy hosszúkás edénybe teszem. Locsolok rá citrom-, és narancslevet, kenek rá krémet, majd egy újabb sor piskótával a folyamatot megismétlem. A végén szórok rá kakaót és mandulát.
Beteszem a hűtőbe legalább 2 órára.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 851 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
350 kcal -
Zsír
6.3g -
Szénhidrát
61.1g -
Fehérje
8.6g -
Koleszterin
8.6g -
Cukor
33.3g