Tejfölös-túrós, narancslekváros palacsinta

2013-11-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ez egy fejedelmi palacsinta. Próbáljátok ki. Akár a vasárnapi asztalra is kerülhet.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • cukor
  • étolaj
  • 20 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • Cointreau-s narancslekvár
  • porcukor
  • kandírozott narancshéj

1. Lépés

A tésztát összekeverem, úgy hogy egy folyékony állagú tésztát kapjak. 1 órát pihentetem.

2. Lépés

Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat.. Kb. 10 palacsinta lesz ebből az adagból.

3. Lépés

A palacsintát megtöltöm túróval, tejföllel, és Cointreau-val ízesített narancslekvárral. Összetekerem, kanalazok rá tejfölt, szórok rá cukrot, s kandírozott narancshéjat.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 102 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    677 kcal
  • Zsír

    31.8g
  • Szénhidrát

    78g
  • Fehérje

    21g