Kókuszkocka csoki krémmel töltve
2014-03-12- Típus: Kókuszkocka
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 12
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
A hagyományos kókuszkocka kicsit tovább gondolva.
Ezeket szerezd be:
- A piskótához:
- 8 db tojás
- 8 evőkanál finomliszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 3 ek. kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 2 cl rum vagy aroma
- A mártáshoz:
- 6 dl tej
- 1/2 csomag csokoládés pudingpor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg kakaópor
- 2 cl rum vagy aroma
- A beforgatáshoz:
- 30 dkg kókuszreszelék
1. Lépés
A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk.
2. Lépés
A krémhez: A margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a 3 kanál kakaóport és a 1/2 üveg rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.
3. Lépés
A mártáshoz az 5 dkg kakaóport kikeverjük 4 evőkanál cukorral, 1/2 csomag csokis pudingporral, 1/2 üveg rumaromával, 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
4. Lépés
A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, hűtjük, kockára vágjuk. A kockákat a csoki mártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 983 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
454 kcal -
Zsír
30g -
Szénhidrát
42g -
Fehérje
8g -
Koleszterin
113mg -
Cukor
31.2g