Foltos kókuszkocka
2015-03-31- Típus: Kókuszkocka
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy kis csokis változtatással készítettem és nem margarinos krémmel, hanem finom tejszínes-habos krémmel készült.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 25 deka cukor
- 35 deka liszt
- 1csg sütőpor
- 1 bio citrom
- 1 deci étolaj
- 2 deci tej
- kakaópor
- Krém:
- 10 deka kókuszreszelék
- 4 deci tej
- 1csg vaníliás pudingpor
- 2 kanál cukor
- 2 deci tejszín
- 1 habfixáló
- 4 deka porcukor
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a 15 deka cukorral, fél deci vízzel, a citrom levével, reszelt héjával és az olajjal habosra kikeverem.
2. Lépés
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverem. A két masszát összekeverem. Hozzáadom a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
3. Lépés
24×22 es sütőpapiros tepsibe öntöm a fele masszát. A másik feléhez hozzákeverem a kakaóport.
Ezt a sárga masszára öntöm és összehúzkodom a tepsiben a két masszát, hogy foltos legyen.
4. Lépés
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm, közben elkészítem a krémet.
A tejet a cukorral és a pudinggal a szokásos eljárással felfőzöm, hozzáadom a kókuszreszeléket és kihűtöm.
5. Lépés
A tejszínt habbá verem a porcukorral és a fixálóval.
A kihűlt pudinggal összekeverem finom habos krémmé és a kihűlt tészta tetejére rákenem. A tetejét kókuszreszelékkel meghintem. Olvasztott csokoládéval feldíszítem.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 606 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
826 kcal -
Zsír
27.8g -
Szénhidrát
136.2g -
Fehérje
13g -
Koleszterin
144mg -
Cukor
87.1g