Karamellás, tejszínes torta

2013-11-23
  • Hány főre: 16
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Könnyen elkészíthető és viszonylag olcsó süti! Születésnapra kiváló!

Ezeket szerezd be:

  • A piskótához:
  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 9 evőkanál finom liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1/2 csomag tortadara

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet.

2. lépés

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk. A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral.

3. lépés

A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba. A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal.

4. lépés

A tetejét megszórjuk tortadarával vagy reszelt étcsokoládéval. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Tipp: Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be!

 

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 162 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karamell torta Szanitól

  • Karamellkrémes torta

  • Csokis-karamellás torta

  • Karamellás sajttorta

  • Torta vaníliafagylalttal, narancsjammel és brandyvel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    322 kcal
  • Zsir

    21.6g
  • Szénhidrát

    26.3g
  • Fehérje

    6.9g