Karamellás, tejszínes torta
2013-11-23- Típus: Karamelltorta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 16
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Könnyen elkészíthető és viszonylag olcsó süti! Születésnapra kiváló!
Ezeket szerezd be:
- A piskótához:
- 12 db tojás
- 12 evőkanál kristálycukor
- 9 evőkanál finom liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- A krémhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 7 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl habtejszín
- 1/2 csomag tortadara
1. lépés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habba majd hozzákeverjük a szódabikarbónával átszitált lisztet.
2. lépés
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük /az enyém 27cm-es/ és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni majd három lapba vágjuk. A karamellás pudingot megfőzzük a tejjel és a 6 kanál cukorral.
3. lépés
A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a még meleg pudingba. A karamellás krémmel megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a második lapot és szintén megkenjük a krémmel. Rátesszük a harmadik lapot és az oldalával együtt bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
4. lépés
A tetejét megszórjuk tortadarával vagy reszelt étcsokoládéval. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp: Ha a tortánkat fejjel lefelé borítjuk ki és így hagyjuk kihűlni akkor a teteje szép sima marad és nem horpad be!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 162 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
322 kcal -
Zsir
21.6g -
Szénhidrát
26.3g -
Fehérje
6.9g