Indonéz csirke
2015-02-06- Típus: Curry-s húsok
- Nemzetiség: Indonéz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Aki az erőset és a pikáns ízeket szereti, annak mindenképpen ajánlom az elkészítését!
Ezeket szerezd be:
- 2 nagyobb csirkemell
- 1 közepes vöröshagyma
- fél deci olaj
- 2 teáskanál curry por
- 15 deka héj nélküli mandula
- só, bors
- 1 hegyes erős paprika
- 2 darab banán
- 3 kanál baracklekvár
- 2 csomag rizs
1. Lépés
Olajon az apró kockára vágott hagymát kicsit megpirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott megmosott csirkehúst és a curryt. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, ezért egy pici vizet önthetünk az aljára.
2. Lépés
A húst puhára párolom, sózom, fűszerezem. Közben a banánt kis karikákra vágom, az erős paprikát nagyon végony karikára szelem.
Mivel ez az étel rizzsel készül, a szokásos módon elkészítem a rizst.
3. Lépés
Kevéske forró olajon kicsit megforgatom a rizst, majd sózom és forró vízzel felengedem.
A sütőt előmelegítem és az edényt letakarva a sütőben szépen megpárolódik a rizs.
4. Lépés
Amikor a hús már megpuhult, hozzáadom a banánt, a zöld erős paprikát, a lehúzott héjú mandulát. Összekeverem a már megfőzött rizzsel, hozzáadok 2-3 kanál baracklekvárt, ezzel is jól összevegyítem és végül tálalom.
Érdekes finom ízek keverednek benne: erős, édes, de nagyon finom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 573 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
655 kcal -
Zsír
13.7g -
Szénhidrát
103.5g -
Fehérje
29.5g -
Koleszterin
65mg -
Cukor
15.1g