Joghurtos szederfagyi

2017-09-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Attól, hogy még kicsit hidegebb van, nem kell megválni a finom hűtött finomságoktól.

Ezeket szerezd be:

  • 200g szeder
  • 40g barna cukor
  • 300g görög joghurt
  • 50 ml méz
  • 100 ml tej

1. lépés

Tegyük az átmosott szedereket és a barna cukrot egy nagy tálba. Hagyjuk 30 percig állni, vagy amíg a gyümölcs elkezd levet ereszteni, majd a bogyókat egy villával nyomjuk össze.

2. lépés

Egy külön tálban keverje össze a görög joghurtot a mézzel és a tejjel. Tegyük a keveréket egy fagyasztható edénybe, majd öntsük hozzá a bogyókat, és néhányszor forgassuk át – nem kell teljesen, ettől szép márványos színe lesz.

3. lépés

Hűtsük 2 órát, majd egy kicsit keverjük át, és tegyük vissza a fagyasztóba. Tálalás előtt néhány perccel előbb vegyük ki, hogy könnyen kanalazható legyen.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 604 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

Comments are closed.