Joghurtos szederfagyi
2017-09-12- Típus: Fagylalt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 5 perc
Attól, hogy még kicsit hidegebb van, nem kell megválni a finom hűtött finomságoktól.
Ezeket szerezd be:
- 200g szeder
- 40g barna cukor
- 300g görög joghurt
- 50 ml méz
- 100 ml tej
1. lépés
Tegyük az átmosott szedereket és a barna cukrot egy nagy tálba. Hagyjuk 30 percig állni, vagy amíg a gyümölcs elkezd levet ereszteni, majd a bogyókat egy villával nyomjuk össze.
2. lépés
Egy külön tálban keverje össze a görög joghurtot a mézzel és a tejjel. Tegyük a keveréket egy fagyasztható edénybe, majd öntsük hozzá a bogyókat, és néhányszor forgassuk át – nem kell teljesen, ettől szép márványos színe lesz.
3. lépés
Hűtsük 2 órát, majd egy kicsit keverjük át, és tegyük vissza a fagyasztóba. Tálalás előtt néhány perccel előbb vegyük ki, hogy könnyen kanalazható legyen.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 604 megtekintés