Kekszes-tejszínes fagylalt
2015-07-17- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy újabb pofonegyszerű fagylalt ötlet ebben a nagy melegben. Csak így lehet kibírni.
Ezeket szerezd be:
- 600ml tejszín
- 1 vanília rúd
- 100g porcukor
- 4 tojássárgája
- 300g vegyes keksz (Pilóta keksz, Győri édes, amaretti keksz)
1. lépés
Vágjuk szét a vanília rudat hosszában, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük egy lábasba a tejszínnel. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni legalább 20 percig.
2. lépés
Egy nagy tálban habverővel keverjük el a cukrot és a tojássárgáját, amíg finom krémes állagot kapunk. Tegyük vissza a vaníliás tejszínes krémet a tűzhelyre, forraljuk fel újból, majd óvatosan keverjük hozzá a krémes sárgáját. Óvatos mozdulatokkal dolgozzunk.
3. lépés
Most a krémet lehűthetjük, tíz-tizenöt percenként átkeverve, hogy szép sima krémet kapjunk. Amikor nagyjából kihűlt a kisebb-nagyobb darabokra tört kekszeket keverjük el a krémmel, majd töltsük egy zárható fedelű dobozba. Mélyhűtőbe tesszük, legalább 3-4 órára.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
7 640 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
836 kcal -
Zsír
68g -
Só
0.46g -
Szénhidrát
52g -
Cukor
41g -
Fehérje
7g