Hot-dog házi zsemléből

2014-07-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Az interneten böngészve egy külföldi oldalon találtam egy hasonló képet (kutyafej formájú hot-dog), aztán egyszer egy kiskutyával bővül a családunk, így igyekeztem őt megformázni, így készült el az igazi “meleg kutya” :)

Ezeket szerezd be:

  • Zsemléhez:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej + 2 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • Tetejére:
  • 1 tojás
  • Töltelék (ízlés szerint):
  • 8 salátalevél
  • 8 virsli
  • A kutya szemei és orra:
  • fekete bab

1. Lépés

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A megolvasztott vajat összekeverjük a liszttel, tojással, sóval majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól összegyúrjuk. Egy órán át kelni hagyjuk.

2. Lépés

Miután megkelt, gyúródeszkán megformázunk 8 körülbelül egyforma nagyságú zsömlét, kutyafej formát kialakítva. A füleknél kicsit bevágjuk a tésztát.
Így formáztam: http://ideafashion.hu/hot-dog-kicsit-maskepp/

3. Lépés

Megkent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd babból kirakjuk a szemeit és az orrát és végül lekenjük egy tojással, még 30 percig kelni hagyjuk.

4. Lépés

Előmelegített sütőben közepes hőfokon 15-20 percig sütjük.
Mikor már kicsit langyosodott, kettévágjuk és megtöltjük salátalevéllel, virslivel, mintha a szájában tartaná.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , ,

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 471 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,005 kcal
  • Zsír

    49.5g
  • Szénhidrát

    105.4g
  • Fehérje

    32g
  • Koleszterin

    214mg
  • Cukor

    9g