Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával

2014-11-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Sárgadinnyéből krémlevest készítettem, amit fehérborral bolondítottam és pármai sonkával tálaltam.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db nagyobb sárgadinnye
  • 1 teáskanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 5 db mentalevél
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor (muskotályos)
  • 4 szelet sonka (pármai)
  • 1-2 szál petrezselyem

1. Lépés

A jól lehűtött dinnyét kettévágom, magjait eltávolítom. Kivájok 12 gömb dinnyét, ezt félreteszem. A többit felvágom.

2. Lépés

Egy keverőedényben botmixerrel a dinnyét, a gyömbért, a mentaleveleket, a mézet, a vaníliás cukrot, a tejszínt, s a bort összekeverem. Visszateszem a hűtőbe.

3. Lépés

Tálaláskor egy tányérba öntöm a levest, beleteszem a sárgadinnyegömböket, a pármai sonkát tekercsben, s díszítem egy petrezselyemzölddel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 044 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal

  • Hideg vörösboros szamócaleves tejszínhabbal és mentával

  • Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval

  • Hideg tejszínes eperkrémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    259 kcal
  • Zsír

    7,5 g
  • Koleszterin

    40 mg
  • Szénhidrát

    29,5 g
  • Cukor

    25,1 g
  • Fehérje

    11,5 g