Sárgadinnye-krémleves pármai sonkával
2014-11-11- Típus: Gyümölcskrémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Sárgadinnyéből krémlevest készítettem, amit fehérborral bolondítottam és pármai sonkával tálaltam.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db nagyobb sárgadinnye
- 1 teáskanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 hüvelykujjnyi gyömbér
- 5 db mentalevél
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor (muskotályos)
- 4 szelet sonka (pármai)
- 1-2 szál petrezselyem
1. Lépés
A jól lehűtött dinnyét kettévágom, magjait eltávolítom. Kivájok 12 gömb dinnyét, ezt félreteszem. A többit felvágom.
2. Lépés
Egy keverőedényben botmixerrel a dinnyét, a gyömbért, a mentaleveleket, a mézet, a vaníliás cukrot, a tejszínt, s a bort összekeverem. Visszateszem a hűtőbe.
3. Lépés
Tálaláskor egy tányérba öntöm a levest, beleteszem a sárgadinnyegömböket, a pármai sonkát tekercsben, s díszítem egy petrezselyemzölddel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 044 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
259 kcal -
Zsír
7,5 g -
Koleszterin
40 mg -
Szénhidrát
29,5 g -
Cukor
25,1 g -
Fehérje
11,5 g