Csokis charlotte torta

2012-12-12
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A következő torta nagyon elegáns, születésnapra, de az ünnepekre is kiváló desszert.

Ezeket szerezd be:

  • A töltelékhez:
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • A bombához:
  • 5 darab tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1-2 púpozott evőkanál kakaó
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg étcsoki
  • 1,5 dkg zselatin
  • 2,5 dl tejszín

1. lépés

Piskótalapot sütünk, és közben megcsináljuk a tölteléket: A vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a rumot. A piskótát megkenjük a krémmel, azután szorosan feltekerjük és becsomagoljuk (alufóliával vagy bármilyen fóliával ki mit szeret) néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

2. lépés

A bombához: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, állandóan kevergetve a tojásos masszához adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük, kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

3. lépés

Majd kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded tálat, belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém. (Ha még maradna a piskótaszeletből, a tetejére rendezzük. ) Tálalás előtt néhány pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, de vigyázzunk, a krém olvadjon meg, végül egy kerek tálra borítjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

9 814 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Citromos Charlotte

  • Bombajó torta