Csokis charlotte torta
2012-12-12- Típus: Charlotte torta
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A következő torta nagyon elegáns, születésnapra, de az ünnepekre is kiváló desszert.
Ezeket szerezd be:
- A töltelékhez:
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál rum
- A bombához:
- 5 darab tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1-2 púpozott evőkanál kakaó
- 2,5 dl tej
- 10 dkg étcsoki
- 1,5 dkg zselatin
- 2,5 dl tejszín
1. lépés
Piskótalapot sütünk, és közben megcsináljuk a tölteléket: A vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a rumot. A piskótát megkenjük a krémmel, azután szorosan feltekerjük és becsomagoljuk (alufóliával vagy bármilyen fóliával ki mit szeret) néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. lépés
A bombához: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, állandóan kevergetve a tojásos masszához adjuk, és gőz fölött besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a megáztatott zselatint, jól elkeverjük, kihűtjük. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
3. lépés
Majd kb. 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk vele egy gömbölyded tálat, belesimítjuk a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskótatekercs következik, végül a maradék krém. (Ha még maradna a piskótaszeletből, a tetejére rendezzük. ) Tálalás előtt néhány pillanatra meleg vízbe süllyesztjük, de vigyázzunk, a krém olvadjon meg, végül egy kerek tálra borítjuk.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
10 069 megtekintés