Hamis somlói galuska
2013-03-03- Típus: Somlói galuska
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A Somlói galuska elkészítése nem éppen könnyű feladat, de ha még is készítenénk egy gyors változatot, akkor használjuk a következő receptet.
Ezeket szerezd be:
- 1-1 csomag vaníliás és csokoládés puding + hozzávalók
- 1 csomag babapiskóta
- 100 g mazsola
- 150 g darált dió
- kevés rum
- 200 ml tej az áztatáshoz
- 1 doboz habtejszín
1. lépés
A pudingokat a szokott módon elkészítjük. A babapiskótákat rumos tejbe mártjuk, de vigyázzunk, hogy ne ázzanak nagyon el. Ha a pudingok elkészültek és elég sűrű, akkor előveszünk egy üvegtálat, majd a babapiskótát, a pudingot rétegezzük, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
2. lépés
Tehetünk a rétegek közé mazsolát és tört diót is. A habtejszínt keményre verjük egy robotgéppel, majd rákenjük a somlói tetejére, amit csokireszelékkel vagy darált dióval díszíthetünk. Tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
5 357 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
417 kcal -
Zsír
22.3g -
Szénhidrát
48.8g -
Fehérje
8.7g