Hamis somlói galuska

2013-03-03
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A Somlói galuska elkészítése nem éppen könnyű feladat, de ha még is készítenénk egy gyors változatot, akkor használjuk a következő receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 1-1 csomag vaníliás és csokoládés puding + hozzávalók
  • 1 csomag babapiskóta
  • 100 g mazsola
  • 150 g darált dió
  • kevés rum
  • 200 ml tej az áztatáshoz
  • 1 doboz habtejszín

1. lépés

A pudingokat a szokott módon elkészítjük. A babapiskótákat rumos tejbe mártjuk, de vigyázzunk, hogy ne ázzanak nagyon el. Ha a pudingok elkészültek és elég sűrű, akkor előveszünk egy üvegtálat, majd a babapiskótát, a pudingot rétegezzük, amíg minden hozzávaló el nem fogy.

2. lépés

Tehetünk a rétegek közé mazsolát és tört diót is. A habtejszínt keményre verjük egy robotgéppel, majd rákenjük a somlói tetejére, amit csokireszelékkel vagy darált dióval díszíthetünk. Tálalásig lefedve hűtőbe tesszük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 357 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Somlói Marcsitól

  • Somlói kocka

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    417 kcal
  • Zsír

    22.3g
  • Szénhidrát

    48.8g
  • Fehérje

    8.7g