Gyors csokoládéhab

2013-03-24
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Kezdő háziasszonyoknak kiváló a következő recept, alig fél óra alatt készül el. Csokoládéimádóknak kötelező az ünnepi asztalon!

Ezeket szerezd be:

  • 200 g tortabevonó
  • 2 evőkanál erős kávé
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 100 ml tejszín
  • Díszítéshez:
  • csokireszelék, gyümölcsök vagy darált dió

1. lépés

A csokoládét apróra törjük, majd egy lábosban összekeverjük a kávéval és vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük egy evőkanál kristálycukorral. Félretesszük.

2. lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 evőkanál porcukorral. A tejszínt szintén összekeverjük egy evőkanál porcukorral, majd a felolvasztott csokihoz keverjük. Ezután jöhet a tojássárgás keverék, majd a tojáshab, amit laza mozdulatokkal keverünk egybe.

3. lépés

Hagyjuk lehűlni a habot, majd tegyük lefedve hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt adagoljuk poharakba, a tetejét szórjuk meg dióval, vagy reszelt csokoládéval, de málnával és banánnal is kiváló.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 12
Értékeld a receptet!

12 személy értékelt

9 499 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    239 kcal
  • Zsír

    12.8g
  • Szénhidrát

    25.7g
  • Fehérje

    5.4g

Kommentek