Gyors csokoládéhab
2013-03-24- Típus: Poharas desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Kezdő háziasszonyoknak kiváló a következő recept, alig fél óra alatt készül el. Csokoládéimádóknak kötelező az ünnepi asztalon!
Ezeket szerezd be:
- 200 g tortabevonó
- 2 evőkanál erős kávé
- 3 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 100 ml tejszín
- Díszítéshez:
- csokireszelék, gyümölcsök vagy darált dió
1. lépés
A csokoládét apróra törjük, majd egy lábosban összekeverjük a kávéval és vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük egy evőkanál kristálycukorral. Félretesszük.
2. lépés
A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 evőkanál porcukorral. A tejszínt szintén összekeverjük egy evőkanál porcukorral, majd a felolvasztott csokihoz keverjük. Ezután jöhet a tojássárgás keverék, majd a tojáshab, amit laza mozdulatokkal keverünk egybe.
3. lépés
Hagyjuk lehűlni a habot, majd tegyük lefedve hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt adagoljuk poharakba, a tetejét szórjuk meg dióval, vagy reszelt csokoládéval, de málnával és banánnal is kiváló.
Értékelések
(5 / 5)
12 személy értékelt
9 499 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
239 kcal -
Zsír
12.8g -
Szénhidrát
25.7g -
Fehérje
5.4g