Gyömbéres marha
2012-04-02- Típus: Marhasült receptek
- Nemzetiség: Kínai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A trükkje az, hogy jól keverjük készre és nagyon forrón készítsük el egy Wok vagy öntöttvas serpenyőben. Főzés közben a magas hő jól kiégeti a húst és a zöldségeket és különleges aromája lesz.
Hozzávalók
Marinírozáshoz
2 teáskanál ecet
5 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál hámozott, reszelt friss gyömbér
1 teáskanál chili paprika
1 teáskanál őrölt kömény
Marhához
1 kg hátszín (marha)
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál növényi olaj
3-4 vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 csípős paprika
1 gyömbér
koriander
Elkészítés
1. Hűtsük le a frissen vásárolt húst a mélyhűtőben 30 percig mielőtt szeleteljük, ez megkönnyíti majd a vékony szeletekre vágást. Csíkozzuk fel a marhát.
2. Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük össze a pác hozzávalókat, a szójaszószt, az ecetet, a reszelt gyömbért, a mézet, a chilit és a köményt. Keverjük össze a marhahússal, jól forgassuk meg benne, kenjük be az összes oldalát, majd hagyjuk állni legalább 30 percig, vagy akár 4 órát a hűtőben.
3. Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, 2 evőkanál hideg vizet, hogy pépes állagú legyen.
4. Melegítsük fel az olajat egy wokban vagy egy nagy serpenyőben magas hőfokra, amíg majdnem füstölögni kezd. Kezdjük el a marhát megpuhítani.
5. Amikor a marhahús félig kész, szórjuk meg a chilivel és darabolt fokhagymával és készre sütjük 30-45 másodpercig. Adjuk hozzá a gyömbért és főzzük 30-45 másodpercig. Ne fakanállal keverjük, hanem a wok sütőt mozgassuk a láng felett. Adjuk hozzá a pépes kukoricakeményítőt, végül a szeletekre vágott hagymát és keverjünk össze mindent. 1 percig főzzük.
Kapcsoljuk le a hőt, és a végén belekeverjük a koriandert. Tálaljuk azonnal párolt rizzsel.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
7 541 megtekintés