Görög tzatziki
2012-08-03- Típus: Joghurtos saláták, Saláta öntet
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ki ne ismerné a híres tzatziki szószt, hiszen szinte majdnem minden görög étel nagyszerű kiegészítése lehet. A görögök nem csak mártásként, de előételként is fogyasztják.
Ezeket szerezd be:
- 1 kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 nagy pohár natúr joghurt vagy görög joghurt
- 1 tk citromlé
- 1 evőkanál friss kapor, apróra vágott
- só és friss bors
1. Lépés
Hámozzuk meg a kígyóuborkát, majd kezdjük el finom reszelőn reszelni. Én nem a kis sajtreszelőn szoktam, hanem azon, amivel a tököt is a főzelékhez, hogy ilyen kis finom szálakat kapjunk. Reszeljük egy külön tálba a fokhagymát.
2. Lépés
Az uborkát sózzuk le és hagyjuk állni egy kicsit, hogy levet eresszen. Mikor úgy 5-10 percet állt az uborka, nyomkodjuk ki a nedvességet belőle és végül keverjük össze az uborkát, a joghurtot, a fokhagymát, a borsot, a sót, a citromlét és kaprot. Kóstoljuk meg és ízesítjük szánk íze szerint, ha szükséges. Tálalás előtt jól hűtsük be. Hűtőszekrényben kb. 1 hétig áll el.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 090 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
17,8 kcal -
Zsír
0 g -
Fehérje
2,6 g -
Szénhidrát
1,7 g