Görög tzatziki

2012-08-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ki ne ismerné a híres tzatziki szószt, hiszen szinte majdnem minden görög étel nagyszerű kiegészítése lehet. A görögök nem csak mártásként, de előételként is fogyasztják.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 nagy pohár natúr joghurt vagy görög joghurt
  • 1 tk citromlé
  • 1 evőkanál friss kapor, apróra vágott
  • só és friss bors

1. Lépés

Hámozzuk meg a kígyóuborkát, majd kezdjük  el finom reszelőn reszelni. Én nem a kis sajtreszelőn szoktam, hanem azon, amivel a tököt is a főzelékhez, hogy ilyen kis finom szálakat kapjunk. Reszeljük egy külön tálba a fokhagymát.

2. Lépés

Az uborkát sózzuk le és hagyjuk állni egy kicsit, hogy levet eresszen. Mikor úgy 5-10 percet állt az uborka, nyomkodjuk ki a nedvességet belőle és végül keverjük össze az uborkát, a joghurtot, a fokhagymát, a borsot, a sót, a citromlét és kaprot. Kóstoljuk meg és ízesítjük szánk íze szerint, ha szükséges. Tálalás előtt jól hűtsük be. Hűtőszekrényben kb. 1 hétig áll el.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 090 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Besamelmártás

  • Joghurtos csirkesaláta

  • Tzatziki zöldséggel és virslivel

  • Uborkás saláta öntet

  • Cézár saláta öntet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    17,8 kcal
  • Zsír

    0 g
  • Fehérje

    2,6 g
  • Szénhidrát

    1,7 g