Gombás, baconos töltött csirkecombok
2013-12-05- Típus: Töltött húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:55 p
Nagyon kedvelem a töltött húsokat.
Ízlésünk és fantáziánk szerint variálhatjuk a tölteléket. Én most bacon szalonnával,hagymával,gombával és főtt tojással turbóztam fel a tejben áztatott zsemléket!
Ezeket szerezd be:
- 6 db csirkecomb
- 20 dkg bacon szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 4 db tojás
- 2 db zsemle
- 2 dl tej
- só ízlés szerint
- 1 mk. őrölt bors
- 1 mk. szárnyas fűszerkeverék
- 1 csipet őrölt chili
- 1 mk. őrölt kömény
- ½ cs petrezselyemzöld
- 5 cl olaj
1. Lépés
A gombát megmossuk. A tojásokból hármat megfőzünk, felkockázzuk. A fűszereket /bors,szárnyas fűszer, chili,őrölt kömény,/ elkeverjük az olajjal.
2. Lépés
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát és a gombát kis kockákra a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk.
3. Lépés
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet egy egész tojást és a kockákra vágott főtt tojásokat.
4. Lépés
A combok bőrét fellazítjuk, majd betöltjük a töltelékkel. A csirkecombokat tepsibe tesszük és megkenjük a fűszeres olajjal. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 711 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
551 kcal -
Zsír
44g -
Koleszterin
189mg -
Szénhidrát
7.3g -
Cukor
3.8g -
Fehérje
31.4g