Gesztenyés tekercs
2017-04-18- Típus: Piskótatekercs
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy könnyű piskótatekercs mindig jó választás, ha valamilyen gyors édességre vágynánk.
Ezeket szerezd be:
- Piskóta:
- 6 db tojás
- 6 ek folyékony édesítőszer
- 1 tk vanília aroma
- 1 csomag sütőpor
- 4 ek gluténmentes liszt
- Töltelék:
- 1 tk aroma (rum)
- 5 dkg margarin (light)
- 100 ml habtejszín
- 250 g gesztenyemassza
1. lépés
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját, az édesítővel, és a vaníliával keverjük ki egy habverővel, amíg jó krémes állagú lesz.
2. lépés
Keverd hozzá az sütőporos-lisztes keveréket. Ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá egy kis tejet. Legvégül forgassuk bele a felvert tojáshabot, ügyelve hogy ne törjük meg.
3. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük, elegyengetjük, és 180 fokon kb 15-20 percig süssük. Ellenőrizzük tűpróbával.
4. lépés
Miután kisült, a piskótát borítsuk ki egy konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és még így melegen tekerjük is fel a konyharuhával együtt, és tegyük félre kihűlni. Ha így hűl ki, akkor könnyen tudjuk tölteni és visszatekerni, máskülönben eltörne.
5. lépés
Míg sül, készítsük el a krémet. A gesztenyemasszát keverjük ki a margarinnal, majd adjuk hozzá a felvert tejszínt és a rumaromát. Szerintem a gesztenyemassza már önmagában elég édes, de adhatunk hozzá még édesítőszert, ha nem így lenne.
6. lépés
Tegyük hűtőbe. Mikor kihűlt a piskóta, összeállt a krém, kenjük meg vele a piskótát, tekerjük fel, és már tálalhatjuk is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 077 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
238,97 kcal -
Zsír
13,38 g -
Koleszterin
139,5 mg -
Szénhidrát
22,93 g -
Cukor
11,66 g -
Fehérje
6,76 g