Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen

2014-03-07
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ezeket a csokis-kókuszos gluténmentes tekercseket bármivel meg lehet kenni, akár lekvárral, akár ezzel a krémmel is. Nagyon egyszerű az elkészítése.

Ezeket szerezd be:

  • 4 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 7 dkg liszt (mantler)
  • 7 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 1 zacskó csokoládés pudingpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl kókusztej

1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 30-40 cm-es tepsit.

2. Lépés

A piskótához felmelegítjük a vajat és kihűtjük. A tojásokat sűrű habbá verjük a cukorral. Fakanállal beleszórjuk a lisztet, majd a vajat. Tepsiben szétkenjük, és 10 perc alatt készre sütjük. A megsült piskótát tepsin hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

A pudingport a tejjel összefőzzük és beleszórjuk a kókuszreszeléket.

4. Lépés

A piskótát előzőleg konyharuha segítségével feltekerjük, majd kicsavarjuk és megtöltjük a csokis-kókuszos krémmel. Felcsavarjuk és a krémből hagyunk egy keveset a tetejére, majd a végén megszórjuk kókuszreszelékkel.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 869 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyés tekercs

  • Mákos piskótarolád almás krémmel

  • Diós-csokis szelet

  • Citromos rolád

  • Kókusz tekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    461 kcal
  • Zsír

    25.9g
  • Szénhidrát

    54.6g
  • Fehérje

    6.1g
  • Koleszterin

    82mg
  • Cukor

    37.2g