Csokis-kókuszos tekercs gluténmentesen
2014-03-07- Típus: Piskótatekercs
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 7
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ezeket a csokis-kókuszos gluténmentes tekercseket bármivel meg lehet kenni, akár lekvárral, akár ezzel a krémmel is. Nagyon egyszerű az elkészítése.
Ezeket szerezd be:
- 4 dkg vaj
- 3 db tojás
- 7 dkg liszt (mantler)
- 7 dkg cukor
- A krémhez:
- 1 zacskó csokoládés pudingpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 dl kókusztej
1. Lépés
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 30-40 cm-es tepsit.
2. Lépés
A piskótához felmelegítjük a vajat és kihűtjük. A tojásokat sűrű habbá verjük a cukorral. Fakanállal beleszórjuk a lisztet, majd a vajat. Tepsiben szétkenjük, és 10 perc alatt készre sütjük. A megsült piskótát tepsin hagyjuk kihűlni.
3. Lépés
A pudingport a tejjel összefőzzük és beleszórjuk a kókuszreszeléket.
4. Lépés
A piskótát előzőleg konyharuha segítségével feltekerjük, majd kicsavarjuk és megtöltjük a csokis-kókuszos krémmel. Felcsavarjuk és a krémből hagyunk egy keveset a tetejére, majd a végén megszórjuk kókuszreszelékkel.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 869 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
461 kcal -
Zsír
25.9g -
Szénhidrát
54.6g -
Fehérje
6.1g -
Koleszterin
82mg -
Cukor
37.2g