Juhtúrós puliszka
2013-02-05- Típus: Puliszka receptek
- Nemzetiség: Erdélyi
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Régi erdélyi receptről van szó, ha meghalljuk a puliszka szót. Én is csak mostanában találtam rá erre a finomságra.
Ezeket szerezd be:
- 100 g kukoricadara
- 1 pohár tejföl
- 25 dkg juhtúró
- zsír
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A puliszkát tegyük fel főni háromszoros mennyiségű vízben és melegítsük fel, miközben állandóan keverjük. Figyeljünk, hogy ne égjen le. Egészen addig melegítjük, amíg a dara megszívja magát.
2. lépés
Egy kisebb tepsit kikenünk zsírral. Tegyünk az aljára egy réteg puliszkát, erre szórjuk a túrót, a tejfölt. Csepegtessük le zsírral, majd jöhet egy újabb adat puliszka és így tovább folytatjuk a rétegezést. Amikor minden alapanyag elfogyott, alakítsuk úgy, hogy a túró kerüljön felülre.
3. lépés
200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, majd megpirítjuk a tetejét.
Én köretként szoktam tálalni, krumplipüré helyett. Vagy jobban megsütöm és kockákra vágom.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
4 814 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
294 kcal -
Zsír
17.2g -
Szénhidrát
24g -
Fehérje
12.6g