Juhtúrós puliszka

2013-02-05
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Régi erdélyi receptről van szó, ha meghalljuk a puliszka szót. Én is csak mostanában találtam rá erre a finomságra.

Ezeket szerezd be:

  • 100 g kukoricadara
  • 1 pohár tejföl
  • 25 dkg juhtúró
  • zsír
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A puliszkát tegyük fel főni háromszoros mennyiségű vízben és melegítsük fel, miközben állandóan keverjük. Figyeljünk, hogy ne égjen le. Egészen addig melegítjük, amíg a dara megszívja magát.

2. lépés

Egy kisebb tepsit kikenünk zsírral. Tegyünk az aljára egy réteg puliszkát, erre szórjuk a túrót, a tejfölt. Csepegtessük le zsírral, majd jöhet egy újabb adat puliszka és így tovább folytatjuk a rétegezést. Amikor minden alapanyag elfogyott, alakítsuk úgy, hogy a túró kerüljön felülre.

3. lépés

200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, majd megpirítjuk a tetejét.

Én köretként szoktam tálalni, krumplipüré helyett. Vagy jobban megsütöm és kockákra vágom.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

4 814 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott puliszka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    294 kcal
  • Zsír

    17.2g
  • Szénhidrát

    24g
  • Fehérje

    12.6g