Fincsi fahéjas csillagok
2014-12-09- Típus: Különleges apró sütik
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
Nincs Karácsony fahéjas csillagok nélkül. Egyik nagy kedvencem a hókifli és az isler mellett.
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy tojás fehérjéje
- 1 teáskanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 200g porcukor
- 250g őrölt mandula
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezzük a tojásfehérjét egy nagy tálba, és egy elektromos habverővel habosra dolgozzuk. Adjuk hozzá a citromlevet, és keverjük egészen keményre.
2. Lépés
Lassan adagoljuk hozzá a porcukrot. Lehetőleg ne verjük túl a habot. Tegyük félre a keverék negyedét, a diszítés során használjuk majd. Tegyük a a mandulát, a fahéjat, a gyömbért és a reszelt citromhéjat egy tálba, jöhet hozzá a tojásfehérje. Dolgozzuk el.
3. Lépés
Csomagoljuk be a tésztát, majd hűtsük legalább fél órát. A tészta egy kicsit ragadós lesz, ezért vegyünk elő egy nyújtódeszkát és szórjuk le porcukorral. Nyújtsuk ki a tésztát 0,5 cm vastagra, majd szúrjuk ki csillag alakú formával.
4. Lépés
Helyezzük a csillagokat a kibélelt tepsibe. Vegyük elő a meghagyott tojásfehérjét, oszlassuk el a csillagok tetején, ezután tegyük 12-15 percre sütőbe. Dobozban tárolva 2 hétig is eláll.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 160 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
78 kcal -
Zsír
5g -
Szénhidrát
7g -
Fehérje
2g -
Só
0g -
Cukor
7g