Csokis-habos sütemény eperrel

2015-10-26
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy finom epres variáció a habos isler helyett.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta hozzávalói:
  • 40 deka liszt
  • 20 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 1csg sütőpor
  • 1 egész tojás
  • A habhoz:
  • 1 tojásfehérje
  • 15 deka cukor
  • A bevonáshoz:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 deka margarin
  • fél deci étolaj
  • 100g eper

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, virág formájú kiszúróval kiszaggatom. Minden másodiknak a közepét kiszúrom.

2. Lépés

Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon aranybarnára megsütöm. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem.

3. Lépés

A kisült korongokat felolvasztott csokoládéba mártom, majd amikor a csokoládé már megkeményedett az alsó lapra a habot habnyomóval belefújom. A tetejére kerül a lyukas lap. Eper került a kis kiszúrt korong közepébe.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 850 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás kakaós tea sütemény

  • Isteni madeleine

  • Csokis virágok

  • Darálós sütemény

  • Csokoládékosárkák mogyoróvajas-sütőtökkrémmel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    865 kcal
  • Zsír

    51.4g
  • Szénhidrát

    95.2g
  • Fehérje

    9.6g
  • Koleszterin

    55mg
  • Cukor

    41.7g