Csokis-habos sütemény eperrel
2015-10-26- Típus: Különleges apró sütik
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy finom epres variáció a habos isler helyett.
Ezeket szerezd be:
- Tészta hozzávalói:
- 40 deka liszt
- 20 deka margarin
- 10 deka porcukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 1csg sütőpor
- 1 egész tojás
- A habhoz:
- 1 tojásfehérje
- 15 deka cukor
- A bevonáshoz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 5 deka margarin
- fél deci étolaj
- 100g eper
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, virág formájú kiszúróval kiszaggatom. Minden másodiknak a közepét kiszúrom.
2. Lépés
Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon aranybarnára megsütöm. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem.
3. Lépés
A kisült korongokat felolvasztott csokoládéba mártom, majd amikor a csokoládé már megkeményedett az alsó lapra a habot habnyomóval belefújom. A tetejére kerül a lyukas lap. Eper került a kis kiszúrt korong közepébe.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 850 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
865 kcal -
Zsír
51.4g -
Szénhidrát
95.2g -
Fehérje
9.6g -
Koleszterin
55mg -
Cukor
41.7g