Darálós sütemény
2015-10-14- Típus: Különleges apró sütik
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy igen egyszerű és népszerű süteményről van szó, amit anyukáink és nagyanyáink készítettek.
Ezeket szerezd be:
- 70 deka liszt
- 25 deka margarin
- 25 deka cukor
- 4 egész tojás
- 1 csg vaníliás cukor
- 1,5 csg sütőpor
1. Lépés
A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral kikeverjük, és amikor már jó krémes állagú, hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
2. Lépés
Egy kellemes állagú tésztát kapunk. Addig hidegen tároljuk, amíg nem kerül a darálóba. Sütőpapíros sütőbe 180 fokon sütöttem.
Értékelések
(4.3 / 5)
8 személy értékelt
12 206 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
933 kcal -
Zsír
37.6g -
Szénhidrát
134.9g -
Fehérje
16.1g -
Koleszterin
109mg -
Cukor
16.1g