Isteni madeleine
2016-04-07- Típus: Különleges apró sütik
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A madeleine egy aprócska, kagyló formájú francia apró sütemény, melynek hagyománya nagyon régre nyúlik vissza.
Ezeket szerezd be:
- 150 g liszt
- fél tk sütőpor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 60 g kristálycukor
- 1 kk vaníliás cukor
- 100 g vaj
- 1 tk méz
- Tetejére:
- porcukor
1. lépés
A lisztet, sütőport és a sót keverjük össze. A tojást verjük fel a kristálycukorral, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a mézet, majd folyamatos keverés közben a sütőporos lisztet is. Tegyük a masszát 1 órára a hűtőbe.
2. lépés
Kiskanállal adagoljuk a tésztát a kivajazott madeleine-forma mélyedéseibe (csak félig töltsük meg azokat!), és süssük a 180°C-os sütőben kb. 15 percig. Porcukorral megszórva kínálhatjuk.
Értékelések
(3.8 / 5)
4 személy értékelt
8 879 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
430 kcal -
Zsír
23.9g -
Koleszterin
177mg -
Szénhidrát
47.2g -
Cukor
18.1g -
Fehérje
8.2g