Citromos puding süti

2012-08-26
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A puding sütik mindig jó választások, ha gyorsan akarunk valami finom és látványos édességet készíteni. Ez a citromos változat egyszerűen isteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1/4 csésze vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 tojás, elválasztva a fehérje és sárgája
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1/3 csésze (80 ml) liszt
  • 1 csésze (250 ml) tej
  • 1/2 csésze (125 ml) citromlé
  • csipet só

1. Lépés

Keverjük össze a vajat 2 evőkanál cukorral. Verjük fel a tojás sárgáját, majd adjuk hozzá a citromhéjat. Keverjük hozzá a lisztet, amíg csak teljesen elkeveredik, végül jön bele a tej és a citromlé. Keverjük el jól.

2. Lépés

Egy másik tálban vertjük fel a tojásfehérjét sóval, amíg kemény hab lesz belőle. Fokozatosan keverjük hozzá a maradék 2 evőkanál cukrot. Majd óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét a citromos keverékhez.

3. Lépés

Tegyük a tésztát egy választott kivajazott tortaformába. Helyezzük az edényt egy nagyobb forró vízzel teli tepsibe és süssük 180°C-on  40-45 percig. A süteménynek szilárdnak és pudingszerűnek kell lennie, ellenőrizzük, hogy a belseje is rendesen megsült.

4. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk állni. Vágjuk nagyobb négyzetekre és emeljük ki a formából egy tortaszedő segítségével, óvatosan. Szórjuk meg porcukorral, de tálalhatjuk citrom fagyival is.

 

Fotó: feastonthecheap

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 705 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos-kókuszos szelet

  • Pudingos süti málna dzsemmel

  • Almás pudingos kocka

  • Tangó szelet

  • Márványos epres szelet