Citromos puding süti
2012-08-26- Típus: Pudingos süti
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A puding sütik mindig jó választások, ha gyorsan akarunk valami finom és látványos édességet készíteni. Ez a citromos változat egyszerűen isteni.
Ezeket szerezd be:
- 1/4 csésze vaj
- 4 evőkanál cukor
- 4 tojás, elválasztva a fehérje és sárgája
- 2 evőkanál reszelt citromhéj
- 1/3 csésze (80 ml) liszt
- 1 csésze (250 ml) tej
- 1/2 csésze (125 ml) citromlé
- csipet só
1. Lépés
Keverjük össze a vajat 2 evőkanál cukorral. Verjük fel a tojás sárgáját, majd adjuk hozzá a citromhéjat. Keverjük hozzá a lisztet, amíg csak teljesen elkeveredik, végül jön bele a tej és a citromlé. Keverjük el jól.
2. Lépés
Egy másik tálban vertjük fel a tojásfehérjét sóval, amíg kemény hab lesz belőle. Fokozatosan keverjük hozzá a maradék 2 evőkanál cukrot. Majd óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét a citromos keverékhez.
3. Lépés
Tegyük a tésztát egy választott kivajazott tortaformába. Helyezzük az edényt egy nagyobb forró vízzel teli tepsibe és süssük 180°C-on 40-45 percig. A süteménynek szilárdnak és pudingszerűnek kell lennie, ellenőrizzük, hogy a belseje is rendesen megsült.
4. Lépés
Tálalás előtt hagyjuk állni. Vágjuk nagyobb négyzetekre és emeljük ki a formából egy tortaszedő segítségével, óvatosan. Szórjuk meg porcukorral, de tálalhatjuk citrom fagyival is.
Fotó: feastonthecheap
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
5 705 megtekintés