Cseresznyés sorbet

2012-08-02
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Mi az, ami még az ice teánál is jobban oltja a szomjat és nem lesz melegünk? Hát egy fini sorbet mindig feldobja a kedvünk.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg cseresznye
  • 1 csésze víz
  • 2/3 csésze cukor
  • 1 teáskanál friss citromlé

1. Lépés

Megmossuk a cseresznyéket, majd kimagozzuk. Egy közepes méretű lábasban közepes lángon vegyítsük a cseresznyét, a vizet, a cukrot és a citromlevet, és főzzük, amíg a cseresznye nagyon lágy és puha lesz, ez körülbelül 10-15 perc.

2. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre, majd tegyük hűtőbe, és alaposan hűtsük le. A legjobb a fagyasztóban lesz. Pürésítsük a cseresznyét és a folyadékot, és szűrjük át a keveréket egy finom szitán.

3. Lépés

Ha rendelkezünk fagylaltgéppel, akkor használjuk azt, ha nem, akkor vegyünk elő egy turmixgépet és sok jéggel daráljuk össze a sorbetet. Ha finom kásás állagot kaptunk, akkor tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk legalább 3-4 órán át.

Fogás: Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 789 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Fekete ribizli-menta sorbet

  • Grépfrút sorbet

  • Eper sorbet recept

  • Vérnarancsos sorbet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    136 kcal
  • Zsír

    0,2 g
  • Fehérje

    1,2 g
  • Szénhidrát

    36,9 g