Cseresznyés sorbet
2012-08-02- Típus: Sorbet receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Mi az, ami még az ice teánál is jobban oltja a szomjat és nem lesz melegünk? Hát egy fini sorbet mindig feldobja a kedvünk.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg cseresznye
- 1 csésze víz
- 2/3 csésze cukor
- 1 teáskanál friss citromlé
1. Lépés
Megmossuk a cseresznyéket, majd kimagozzuk. Egy közepes méretű lábasban közepes lángon vegyítsük a cseresznyét, a vizet, a cukrot és a citromlevet, és főzzük, amíg a cseresznye nagyon lágy és puha lesz, ez körülbelül 10-15 perc.
2. Lépés
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre, majd tegyük hűtőbe, és alaposan hűtsük le. A legjobb a fagyasztóban lesz. Pürésítsük a cseresznyét és a folyadékot, és szűrjük át a keveréket egy finom szitán.
3. Lépés
Ha rendelkezünk fagylaltgéppel, akkor használjuk azt, ha nem, akkor vegyünk elő egy turmixgépet és sok jéggel daráljuk össze a sorbetet. Ha finom kásás állagot kaptunk, akkor tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk legalább 3-4 órán át.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 789 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
136 kcal -
Zsír
0,2 g -
Fehérje
1,2 g -
Szénhidrát
36,9 g