Vérnarancsos sorbet
2012-06-19- Típus: Sorbet receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Egy jó kis savanykás sorbetnél jobban már csak egy behűtött koktél oltja jobban a szomjat.
Ezeket szerezd be:
- 300 ml vérnarancslé
- 500 g cukor
- 500 ml víz
- 2 tk vanília
1. Lépés
Keverjük össze a vizet és a cukrot egy serpenyőben, és forraljuk fel. Győződjünk meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódik. Tegyük bele a keverékbe a vaníliát. Öntsük egy üvegbe és hagyjuk állni kb. egy hétig.
Ezt a vanília szirupot bármilyen édességhez, süteményhez használhatjuk, édesíthetjük.
2. Lépés
Nincs más dolgunk, mint a vérnarancslét összekevernünk 100 ml sziruppal és robotgépben jól összekeverni, majd a hűtőbe rejteni pár órára.
Akinek van fagylaltgépe, az abban is elkészítheti egyszerűen.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 194 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
359 kcal -
Összes zsír
0,6 g -
Szénhidrát
86,3 g -
Fehérje
2,2 g