Bélszín gyöngyhagymával

2013-03-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha a bélszínt tetszőlegesen legalább egy nappal a készítés előtt bepácoljuk, akkor sokkal finomabb verziót kapunk. Ez a recept gyors megvendégeléshez ajánlott.

Ezeket szerezd be:

  • 4-6 szelet bélszín
  • 8-10 gyöngyhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

1. lépés

A gyöngyhagymát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A petrezselymet szintén mossuk át, majd szintén vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk vajat és közepes lángon süssük át a hússzeleteket, igény szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Süssük teljesen át a húsokat, majd tegyük félre egy tálaló tálba.

2. lépés

A maradék vajat tegyük bele az imént használt serpenyőbe és pirítsuk meg rajta a gyöngyhagymát és az apróra vágott fokhagymát. Amikor pirulni kezd, jöhet hozzá az ecet, lefedjük a serpenyőt és megpároljuk a hagymát (kb. 5 perc). Ezután hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, elkeverjük, majd 5 perc múlva levesszük.

3. lépés

A mártást öntsük a hússzeletekre, megszórjuk a petrezselyemmel és még melegen tálaljuk petrezselymes vagy sült krumplival.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 162 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos bárányérmék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    406 kcal
  • Zsír

    19.8g
  • Szénhidrát

    8,g
  • Fehérje

    47.3g