Bélszín gyöngyhagymával
2013-03-21- Típus: Bélszín receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha a bélszínt tetszőlegesen legalább egy nappal a készítés előtt bepácoljuk, akkor sokkal finomabb verziót kapunk. Ez a recept gyors megvendégeléshez ajánlott.
Ezeket szerezd be:
- 4-6 szelet bélszín
- 8-10 gyöngyhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál ecet
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
1. lépés
A gyöngyhagymát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A petrezselymet szintén mossuk át, majd szintén vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk vajat és közepes lángon süssük át a hússzeleteket, igény szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Süssük teljesen át a húsokat, majd tegyük félre egy tálaló tálba.
2. lépés
A maradék vajat tegyük bele az imént használt serpenyőbe és pirítsuk meg rajta a gyöngyhagymát és az apróra vágott fokhagymát. Amikor pirulni kezd, jöhet hozzá az ecet, lefedjük a serpenyőt és megpároljuk a hagymát (kb. 5 perc). Ezután hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, elkeverjük, majd 5 perc múlva levesszük.
3. lépés
A mártást öntsük a hússzeletekre, megszórjuk a petrezselyemmel és még melegen tálaljuk petrezselymes vagy sült krumplival.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 162 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
406 kcal -
Zsír
19.8g -
Szénhidrát
8,g -
Fehérje
47.3g