Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal

2013-11-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Már rég főztem póréhagymalevest, megkívántam. Remélem Ti sem bánjátok. A pirított sajtos toasttal különösen finom.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db póréhagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék snidling
  • 2 db közepes krumpli
  • 1 db chili
  • 3 kanál vaj
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • só, bors
  • 1 db babérlevél
  • tárkony
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • 1 dl fehérbor
  • 3 szelet toastkenyér
  • 5 dkg füstölt sajt

1. lépés

A hagymákat karikára, a krumplit kockára vágom, a fokhagymát aprítom.

Egy lábasban a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a krumplit, fűszerezem, felöntöm vízzel. Amikor a zöldségek már megpuhultak, hozzá vágom a snidlinget és a petrezselymet, s ráöntöm a bort.

2. lépés

Közben a toastra szórok reszelt sajtot, megpirítom, átlósan félbe vágom.

Tálaláskor szedek a levesből, s teszek rá a sajtos toastból.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 476 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    302 kcal
  • Zsir

    13.7g
  • Szénhidrát

    35.8g
  • Fehérje

    6g