Fehérboros póréhagymaleves sajtos pirítóssal
2013-11-23- Típus: Hagymalevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Már rég főztem póréhagymalevest, megkívántam. Remélem Ti sem bánjátok. A pirított sajtos toasttal különösen finom.
Ezeket szerezd be:
- 1 db póréhagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék snidling
- 2 db közepes krumpli
- 1 db chili
- 3 kanál vaj
- 1 marék petrezselyem
- 1 db zöldségleves kocka
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- só, bors
- 1 db babérlevél
- tárkony
- kakukkfű
- szerecsendió
- 1 dl fehérbor
- 3 szelet toastkenyér
- 5 dkg füstölt sajt
1. lépés
A hagymákat karikára, a krumplit kockára vágom, a fokhagymát aprítom.
Egy lábasban a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a krumplit, fűszerezem, felöntöm vízzel. Amikor a zöldségek már megpuhultak, hozzá vágom a snidlinget és a petrezselymet, s ráöntöm a bort.
2. lépés
Közben a toastra szórok reszelt sajtot, megpirítom, átlósan félbe vágom.
Tálaláskor szedek a levesből, s teszek rá a sajtos toastból.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
3 476 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
302 kcal -
Zsir
13.7g -
Szénhidrát
35.8g -
Fehérje
6g