Fehérboros-kakukkfüves csirke
2012-05-03- Típus: Sovány húsételek, Sült csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Azt hiszem egy TV műsorban láttam hasonló receptet, akkor nagyon megtetszett, de mivel az túl zsúfoltnak és túl íz-gazdagnak találtam, ezért kicsit leegyszerűsítettem a család saját szájíze szerint.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg csirkemell
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál bazsalikom
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- só, bors
Recept elkészítése
1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, szépen sorban egymás után, majd vegyünk elő egy nagy sütőzacskót és töltsük meg a keverékkel.
2. Kössük be a zacskó száját és tegyük bele egy tepsibe. A zacskó tetejét néhány helyen szúrjuk ki, hogy a hús levegőt kapjon és ne vizesedjen. Süssük 20-25 percig, közben egyszer-kétszer rázogassuk meg.
Bármilyen körettel tálalhatjuk, de a zacskóba tehetünk zöldségeket is párolódni.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 570 megtekintés