Céklás heringsaláta
2012-06-18- Típus: Halsaláta, Hering receptek
- Nemzetiség: Svéd
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Ezt a receptet még az egyik kerti sütögetés alkalmával volt lehetőségem megkóstolni. Megmutatom, hogy tudjuk felhasználni az üveges ruszlit.
Ezeket szerezd be:
- 1 üveges Ruszli
- 30 dkg Cékla
- 1 db Alma
- 2 evőkanál Méz
- 2 evőkanál Tejföl
1. lépés
Kezdésnek a heringet alaposan lecsepegtetjük (a levét ne öntsétek ki, mert szükségünk lesz rá), majd kisebb szeletekre vagy kockákra felvágjuk. Az üvegben lévő hagymával is ezt tesszük.
2. lépés
A már kész céklánkat is lecsöpögtetjük és kockára vágjuk, az alma egyik felét lereszeljük, a másikat szintén kockázzuk.
3. lépés
Ha mindent felkockáztunk és az alma felét is lereszeltük, akkor az egészet egy nagy tálba tesszük, jó alaposan összekeverjük és körülbelül két evőkanál mézet csurgatunk rá. Ezután jön rá a tejföl és a 3 evőkanál hering leve is, majd ismételten összekeverjük.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
4 673 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
598 kcal -
Összes Zsír
28,1 g -
Koleszterin
22 mg -
Szénhidrát
64,3 g -
Cukor
52,6 g -
Fehérje
24,8 g