Farfalle túróval és tejföllel

2014-02-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A kis masnis tésztákra túrót, tejfölt és rokfort sajtot daraboltam. Könnyű, gyors és finom étel.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tészta
  • 4 evőkanál púpozott tehéntúró
  • 0.5 pohár tejföl
  • 100 g sajt (rokfort)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj (citromos)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fűszerkeverék (fokhagyma-petrezselyem)
  • 1 szál zeller

1. Lépés

A tésztát sós vízben megfőzöm, kiszedem egy tányérra.

2. Lépés

Borsozom, rászórom az aprított fokhagymát, s a petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.

3. Lépés

Ráteszem a túró felét, 4-5 kanál tejfölt, s rámorzsolom a rokfort felét, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, végül teszek rá egy zellerlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 606 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csusza dióval

  • Túrós csusza

  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    891 kcal
  • Zsír

    46,7 g
  • Koleszterin

    189 mg
  • Szénhidrát

    82,8 g
  • Cukor

    1,4 g
  • Fehérje

    36 g