Farfalle túróval és tejföllel
2014-02-24- Típus: Túrós tészta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
A kis masnis tésztákra túrót, tejfölt és rokfort sajtot daraboltam. Könnyű, gyors és finom étel.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg tészta
- 4 evőkanál púpozott tehéntúró
- 0.5 pohár tejföl
- 100 g sajt (rokfort)
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj (citromos)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fűszerkeverék (fokhagyma-petrezselyem)
- 1 szál zeller
1. Lépés
A tésztát sós vízben megfőzöm, kiszedem egy tányérra.
2. Lépés
Borsozom, rászórom az aprított fokhagymát, s a petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.
3. Lépés
Ráteszem a túró felét, 4-5 kanál tejfölt, s rámorzsolom a rokfort felét, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, végül teszek rá egy zellerlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 606 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
891 kcal -
Zsír
46,7 g -
Koleszterin
189 mg -
Szénhidrát
82,8 g -
Cukor
1,4 g -
Fehérje
36 g