Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel
2016-04-06- Típus: Túrós tészta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 15 perc
Bár a csusza általában füstölt szalonnával készül, én most egy kicsit más ízre vágytam.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg csuszatészta
- 10 dkg bacon (aprított)
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 1 tk olaj (napraforgó)
- 1 db újhagyma zöldje
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. lépés
A bacont egy serpenyőben az olajon kisütöm. Egy keveset félreteszek.
2. lépés
A tésztát lobogó forró sós vízben 6 percig főzöm, majd a kikapcsolt tűzhelyen még hőntartáson hagyom. A hagyma zöldjét felvágom.
3. lépés
A tésztát rászedem a sült baconra, hozzáadom a túrót és a tejfölt, összekeverem.
4. lépés
Tálaláskor szedek a tésztából egy tányérra tésztát, sózom, borsozom, s szórok rá sült bacont és vágott újhagyma zöldjét.
5. lépés
Aki akar, tehet rá még tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 363 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
981 kcal -
Zsír
49,5 g -
Koleszterin
200 mg -
Szénhidrát
78,8 g -
Cukor
0,7 g -
Fehérje
53,2 g