Mandulás-barackos kocka
2014-05-30- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A következő sütemény igazi nyári finomság. Nyugodtan variáljuk más gyümölccsel is.
Ezeket szerezd be:
- 250g vaj
- 300g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 nagy tojás
- 200g rétesliszt
- 50g őrölt mandula
- 2 érett őszibarack
- 100g málna
- ¼ teáskanál só
- maroknyi mandula forgács
1. Lépés
Vajazzunk ki egy kisebb tepsit – mondjuk 20*30 cm-s formát. Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. Óvatosan olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a tojást, majd keverjük simára egy fakanállal. Keverjük hozzá a lisztet, az őrölt mandulát és ¼ teáskanál sót.
2. Lépés
Öntsük a tésztát a formába, majd a tetejére fektessük az őszibarack szeleteket egyenletesen, így minden részén lesz egy falat gyümölcs. Szórjuk meg a málnával és mandula forgáccsal, majd süssük bő 1 órát. (40 perc után fólia alatt.) Hűtsük a tepsiben 20 percig, mielőtt szeletelnénk. Tálaláskor jól porcukrozzuk le.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
3 813 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
385 kcal -
Zsír
23g -
Szénhidrát
43g -
Fehérje
5g -
Só
0.22g -
Cukor
31g