Csusza másként és háromféle sajttal
2017-04-20- Típus: Túrós tészta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Már régóta vágytam egy csuszára, de egy kicsit mást, különlegesebbet szerettem volna készíteni. Így született meg ez az étel.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Csuszatészta (4 tojásos)
- 1 dl Tejföl
- 5 dkg Tehéntúró
- 3 dkg Trappista sajt
- 3 dkg Kéksajt (penészes sajt)
- 3 dkg Ordasajt (fokhagymás, petrezselymes sajt)
- 5 dkg Bacon szalonna (darabolt)
- 1 gerezd Fokhagyma
- 0.5 csokor Petrezselyem
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
1. lépés
A tésztát sós vízben megfőzöm.
2. lépés
Közben egy serpenyőben a bacont megsütöm, ráteszem az aprított fokhagymát. A felét félreteszem.
3. lépés
A serpenyőbe rászedem a tésztát, ráöntöm a tejfölt, összekeverem. Rövid ideig együtt sütöm.
4. lépés
Majd tálalok. Szedek a tányérra tésztát, szaggatok rá a túróból és a sajtokból, szórok rá sült bacont, tépek rá petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 216 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
897,3 kcal -
Zsír
38,3 g -
Koleszterin
71,8 mg -
Szénhidrát
98,6 g -
Cukor
6,4 g -
Fehérje
39,8 g