Csusza másként és háromféle sajttal

2017-04-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Már régóta vágytam egy csuszára, de egy kicsit mást, különlegesebbet szerettem volna készíteni. Így született meg ez az étel.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Csuszatészta (4 tojásos)
  • 1 dl Tejföl
  • 5 dkg Tehéntúró
  • 3 dkg Trappista sajt
  • 3 dkg Kéksajt (penészes sajt)
  • 3 dkg Ordasajt (fokhagymás, petrezselymes sajt)
  • 5 dkg Bacon szalonna (darabolt)
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 0.5 csokor Petrezselyem
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)

1. lépés

A tésztát sós vízben megfőzöm.

2. lépés

Közben egy serpenyőben a bacont megsütöm, ráteszem az aprított fokhagymát. A felét félreteszem.

3. lépés

A serpenyőbe rászedem a tésztát, ráöntöm a tejfölt, összekeverem. Rövid ideig együtt sütöm.

4. lépés

Majd tálalok. Szedek a tányérra tésztát, szaggatok rá a túróból és a sajtokból, szórok rá sült bacont, tépek rá petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 216 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csusza dióval

  • Túrós csusza

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

  • Túrós csusza sült baconnel és virslivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    897,3 kcal
  • Zsír

    38,3 g
  • Koleszterin

    71,8 mg
  • Szénhidrát

    98,6 g
  • Cukor

    6,4 g
  • Fehérje

    39,8 g