Fahéjas gofri

2012-10-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Reggelire nincs is jobb, mint egy frissen sült, finom házi gofri. Amikor van időm, akkor készítek a családnak. Nálunk mindenki imádja.

Ezeket szerezd be:

  • Gofrihoz:
  • 2 csésze liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 nagy tojás
  • 2 csésze joghurt
  • 1/4 csésze olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 tk fahéj
  • Fahéjas öntet:
  • 1/2 csésze vaj, olvasztott
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 1 evőkanál fahéj

1. lépés

Készítsük először el a gofrit: Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és sót. Egy külön tálban habverővel dolgozzuk össze a tojást, a joghurtot, az olajat és a vaníliát. Öntsük össze a két keveréket és jól keverjük el.

2. lépés

Melegítsük elő a gofrisütőnket, egy kicsit olajozzuk ki. Öntsük a tésztát gofrisütő rácsára és kezdjük el kisütni a gofrikat, egészen addig, ameddig a tészta el nem fogy.

3. lépés

A fahéjas öntet elkészítése: Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a barna cukrot és a fahéjat. Nincs más dolgunk csak lecsöpögtetni a gofrikat az öntettel és máris falatozhatunk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 939 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diabetikus gofri

  • Vaníliás gofri

  • Gyors alap gofri

  • Joghurtos gofri

  • Túrós gofri recept