Fahéjas gofri
2012-10-14- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Reggelire nincs is jobb, mint egy frissen sült, finom házi gofri. Amikor van időm, akkor készítek a családnak. Nálunk mindenki imádja.
Ezeket szerezd be:
- Gofrihoz:
- 2 csésze liszt
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 2 nagy tojás
- 2 csésze joghurt
- 1/4 csésze olaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 tk fahéj
- Fahéjas öntet:
- 1/2 csésze vaj, olvasztott
- 3/4 csésze barna cukor
- 1 evőkanál fahéj
1. lépés
Készítsük először el a gofrit: Egy közepes méretű tálban habverővel keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és sót. Egy külön tálban habverővel dolgozzuk össze a tojást, a joghurtot, az olajat és a vaníliát. Öntsük össze a két keveréket és jól keverjük el.
2. lépés
Melegítsük elő a gofrisütőnket, egy kicsit olajozzuk ki. Öntsük a tésztát gofrisütő rácsára és kezdjük el kisütni a gofrikat, egészen addig, ameddig a tészta el nem fogy.
3. lépés
A fahéjas öntet elkészítése: Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a barna cukrot és a fahéjat. Nincs más dolgunk csak lecsöpögtetni a gofrikat az öntettel és máris falatozhatunk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 939 megtekintés